ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ


Μπορεί η οικονομική κρίση των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας και τα μνημόνια που ακολούθησαν να θεωρούνται  παρελθόν για την χώρα μας αλλά τα κατάλοιπα τους παραμένουν αισθητά σε πολλούς τομείς.

Πρόθεση μας δεν είναι να αναφερθούμε στο δύσκολο στόχο της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ούτε στο να αποκατασθουν οι μισθοί μας και τα εφάπαξ που προσδοκούμε, αλλά να  ζητήσουμε κάτι πιο απλό.

Το αίτημα μας δεν αφορά άμεσα εμάς, αλλά ένα τμήμα αποστράτων συναδέλφων μας, που θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε γιατί αύριο θα είμαστε εμείς στην θέση τους και θα ζητάμε την στήριξη των εν ενεργεία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ν.4093/2012 αποφασίστηκαν  κρατήσεις στις συντάξεις συναδέλφων που αποστρατεύονταν.

Με το Ν.4387/16, οι νέοι συνταξιούχοι δεν υποβάλλονται σε αυτές τις κρατήσεις.

Όμως αν και με την νομοθετική ρύθμιση του 2016 πρέπει να σταματήσουν οι κρατήσεις και να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί πάρα την παρέλευση πενταετίας.

Η καθυστέρηση των παραπάνω διακοπών των κρατήσεων και των  επιστροφών φαίνεται να  οφείλεται σε διοικητικές αγκυλώσεις  λόγω και της εμπλοκής διαφορετικών υπουργείων.

Σχετική με το θέμα είναι και πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ για την αναδρομική χορήγηση από 1/1/2021 των κρατήσεων του Ν.4093/12.

Ευελπιστούμε η πολιτεία να ακούσει τις φωνές των αποστράτων συναδέλφων, καθώς και των Ενώσεων τους, να σταματήσουν οι κρατήσεις και να τους επιστραφούν τα χρήματα που δικαιούνται.


          Να μάθουμε και πάλι να διεκδικούμε !

                  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 

          ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ακουστούν όλες οι φωνές...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Να μάθουμε και πάλι να διεκδικούμε !